maanantai 8. huhtikuuta 2013

Viherrystä ruukussa

 ..Ja pitsireunuksia

Mulla on alkanut valon lisääntymisen myötä sormet syyhyämään viherryksen perään. Haluaisin jo päästä laittamaan kukkia kuistille ja bongailemaan luontoon kevään ensimmäisiä merkkejä, mullan alta pilkottavia vihreita versoja ja leskenlehtiä, valkovuokkoja ja hiirenkorvien puhkeamista oksille ja sitä ihanaa vaaleaa raikasta vihreyttä. Pajunkissoja en ole tänä keväänä löytänyt, tai huomannut missään tuolla metsälenkeilläni kulkiessa. Loska vaan peittää polut ja merikin on vielä jäässä. Eilen iltapäivällä satoi niin paljon lunta, että puutkin olivat ihan valkoisia ja näytti jotenkin jouluiselta..

En ole mikään erityisen taitava viherpeukalo, saan huonekasvit juuri ja juuri pysymään hengisä, jos ovat sitkeää laatua, mutten ole ikinä ollut mikään puutarhaihminen. Ehkä siksi kun en ole ikinä puutarhaa omistanut ja olen suurimman osan elämästäni keskustan kivikylissä asunut, mutta nyt teksi mieli kovasti päästä kuistille näpertämään kukkia ja jotain yrttejäkin olisi kiva kasvattaa. Mulla on tuollainen Puutarha ruukussa- kirja, mutten ole siihen aikaisemmin juurikaan tutustunut, sain sen joskus joululahjaksi ja kirjahyllyssä se on lähinnä pölyttynyt. Muttta eilen kaivoin sen esille ja kivoja juttuja sillä näytti olevan. Kun vielä pääsisi toteutuksen tasolle. :)

Mä olen kaivanut edelleen niitä vaaleita värejä kaapin perukoilta päälleni, talven tummat vaatteet on alkaneet tuntumaan niin tunkkaiselta ettei niitä oikein tee mieli nyt pitää. Onneksi on tuota vanhaa vaatevarastoa ja löytyy omasta takaa ihan uuden veroista päällepantavaa. Kevätvaatteita voisi kaivaa kellaristakin esille ja laittaa kuntoon, vaihtaa kevättakit eteiseen esille ja pakata toppavaatteet jo suosiolla pois. Niitä en enää suostu päälleni laittamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti