keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

koti

.. ja laiska keskiviikko
Koti on paras paikka maailmassa, enkä edes aina malttaisi täältä lähteä minnekään. Ihania ovat ne päivät, kun ei ole mitään pakollista tekemistä kodin ulkopuolella ja saan täällä vaan venyä ja vanua ja keskittyä mukaviin juttuihin; lukemiseen, kirjoittamiseen, valokuvaamiseen, sisustusjuttuihin... ja kotitöihin. Mulla ei ikinä käy aika pitkäksi (vaikken siis töissä olekaan tällä hetkellä). Tykkään oikeastaan kaikista kotitöistä, eikä siivoaminenkaan ole mitenkään vastenmielistä. Nyt keväällä helposti näkyy kaikki pimeän ajan aikaan kertyneet lintsaukset ja tehdä saa enemmän. Tänään pidin siivouspäivän ja mukava se on nähdä työnsä tulokset saman tien.

Asumme perheeni kanssa kolme kerroksisessa rivitaloasunnossa. Tämä on vajaan yhdeksänkymmenen neliön kolmio vain, mutta tila on ihmeen hyvin suunniteltu, eikä kerrokset erityisen ahtailta tunnu, vaikkei neliömäärä huima yhdelle kerrokselle olekaan ja huoneet ovat suhteellisen pieniä. Mutta niin ne taitaa nykyään usein olla kaikissa uusissa vastarakennetuissa asunnoissa. Alakerrassa on sisäänkäynnin ja eteisen yhteydessä keittiö ja kuisti, toisessa kerroksessa on olohuone ja meidän aikuisten makkari ja ylhäällä on pojan valtakunta ja 'saunaosasto'. Portaita riittää ja niitä saa kiivetä muutamankin kerran päivässä, muttei sitä enää huomaa. Vuosi ollaan tässä asuttu, alussa se tuntui hiukan rasittavalta, muttei enää. Hissillisissä taloissa käytän aina portaita jos vaan mahdollista ;)

Mutta sellaista tänään. Eilen sain antibioottivoidetta käden tulehdukseen ja aamulla punoitus, kipu ja mystinen viiva käsivarressa olivat kadonneet, ja pääsin siivoamaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti