keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Tapsan tahditSinne se joulu sitten meni. Tänään oli viimeinen joulun päivä, Tapanin päivä,vaikka mä edelleen ihmettelen, että mistä se Tapani siihen tulee, miten juuri se nimi liittyy jouluun? Sen on joku viisaampi jo miettnyt valmiiksi, joten turhaan sillä päätäni vaivaan. Tuli vaan mieleen..

Mulla on nyt illalla jo ollut kamala ikävä joulua. Nytkö se jo meni?  Meillä oli ihana joulu, sopivasti yhdessä olemista läheisten kanssa ja toisaalta kotona laiskottelua ja olemista oman perheen kesken. Ei liikaa kiirettä tai stressiä, ei suurempia järjestelyjä tai paniikkia, välillä oltiin kotona ja kyläluutinakin ehdittiin olla. Aikaisempina vuosina ollaan jokaiselle päivälle kasattu kauheasti ohjelmaa, menemistä, kyläilyä ja autolla suhailua ympäriinsä tarkalla aikataululla. Ei kiitos. Nyt päätetiin, että tästä lähtien säästetään yksi päivä joulusta vaan olemiselle ja laiskottelulle, mahat pullollan..

Aamupäivällä käytiin ulkoilemassa. Ihanaa oli, happivajetta olikin ehtinyt jo muodostua, ainakin itselleni. Niin monta päivää satoi tiskirätin kokoisia lumihiutaleita vaakatasossa, niin ei lenkille kauheasti tehnyt mieli. Tänään aurinko houkutteli liikkeelle ja ihanasti piristikin reippaassa pakkasessa ulkoilu. Läheisellä ulkoilualueella meren jäällä on joka talvi perinteinen napakelkka ja käytiin siinä kierrokset ottamassa. Villa Ullaksen kahvila oli harmillisesti vielä suljettu, mutta säästyipä nekin pullat :)

Nyt illalla rentoa sohvalla rötköttämistä, elokuvaa ja herkkuja. Huomenna menen kyllä jumppaan! Nyt nukkumaan. Hyvää yötä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti