torstai 20. joulukuuta 2012

Glögi Mä olen tosiaan ottanut pikkujoulujen myötä varaslähdön jouluun, ainakin herkuttelun osalta Punaviiniä on tullut pari kertaa maisetltua, mutta glögiä "muistin" juoda ensimmäisen kerran vasta toissapäivänä.  Miten lie pääässyt unohtumaan. Yhtenä päivänä kurkkukipuisena päätin lämmittää lasillisen glöiä, ja sen jälkeen olenkin juonut sitä ahkerasti. On se vaan niin hyvää. Terästämättömänä tosin olen sitä päivisin juonut, ihan hyvää se on niinkin. Rusinat on jo syöty, mutta mantelirouheella sain glögini maustettua. Hyvin maistui.

Joonas toi Virontuliaisina pari pulloa punaviiiniä ja suklaata (sitä on jo syöty jo muutenkin varmaan ainakin viisi konvehtirasiallista..), suklaat on syöty, mutta terästetty glögi odotttaa vielä. Viikonloppuna ajateltiin mennä kävelemään kaupungille illalla, käydään ehkä jossain kivassa paikassa glögeilemässä (ja ehkä muutenkin herkuttelemassa?) ja ihastellaan kaupungin joulun kauneutta. Espalla ja Suurkirkon luona on ihan älyttömän kaunista ilta-aikaan. Sitä ennen tehdään yksi täsmäisku kauppoihin, vaikka ruuhka on varmaan melkoinen, mutta se on nopeasti varmasti ohi ja saadaan pienet lahjaostokset ostettua:) Kaupungilla on varmaan muualla kuin kaupoissa, hiljaista..

Ja sitten rentoudutaan sohvan nurkassa ja poltellaan kynttilöitä. Harvoin on ollut näin vähän joulustressiä (mahdollinen maaailmanloppu kyllä vähän jännittää, onneksi J.llä on huomenna etäpäivä töistä.. Huomenna on myös E. neljästoista syntymäpäivä. Toivottavasti turkinsukulaiset pitävät hienot juhlat Belekissä:)

3 kommenttia:

 1. Mä tykkään siitä vaniljanmakuisesta glögistä, mutta kylmänä ;))

  VastaaPoista
 2. Pitääkin kokeilla sitä. Kuulostaa hyvältä :) Kiitos muuten ihanasta joulukortita jonka eilen sain. Aivan ihana itse askarreltu kortti <3

  VastaaPoista
 3. Juo vain lämpösenä jos juot yleensäkki, mutta ite inhoan lämmintä glögii, juon aina sen kylmänä ;)
  Hyvä, että saapui - tulipa muuten pikkusen viiveellä! O_o
  Laitoin siulle sen 12.12, pääasia, että perille saapui!

  VastaaPoista