torstai 12. kesäkuuta 2014

reissujaTerveisiä Tallinnasta :)

Eilinen meni reissusta toipumiseen, ei sillä että krapulaa olisi ollut, vaan ikävästi ajottunut hammaslääkäriaika oli heti reissua seuraavana päivänä. Muttei se näin päin haitannut onneksi Tallinnan-reissua. Kivaa oli kaikinpuolin. Sääkin oli Helsingin harmaan tiuhkusateen jälkeen jopa ihan kesäinen, paljon lämpimämpi kuin täällä ja aurinko paistoi. Melkein kuin olisi etelässä ollut, enemmänkin kuin tuossa vastarannalla.

Viking Experssillä oltiin liikenteessä, vajaa kolme tuntia kesti lahden ylitys, ehdittiin syödä laivalla ja katsella kannella merta ja sitten oltiin perillä. Käveltiin jalat kipeiksi, mulla oli hetken aikaa korkokengät jalassa, halusin laittaa nuo, kun ei mulla yleensä ikinä ole niitä tilaisuutta pitää. Myöhemmin, Vanhan kaupungin mäen päällä kengät vaihtuivta ihan mataliin balleriinoihin. Mukulakivikaduilla oli aika koukeroista käveleminen, mutta niin sitä on hölmö ja kärsii :)

Reissua seuraavana yönä en nukkunut, tuleva hammaslääkäriaika jännitti ja parin viini lasillisen ja parin oluen jälkeen en nuku. Tai vaikka joisin vähemmän tai enemmän, en nuku. En tiedä mikä siinä on, mutta menen kai jotenkin ylikieroksille sitten.. Väärin päin kai, mitä normaalisti käy.

Pidempäänkin olisi reissussa viihtynyt, nopeasti päivä meni ja haikea olo jäi. Silloin kun on mukavaa, menee aina ihan liian nopeasti. Reissussa ei kauppoja kierrelty muuten kuin että Henni ja Emil (kai sitä voi nimilläkin kirjoittaa kun kuvilla ja kasvoillakin kirjoitan:) kävivät ostamassa aurinkolasit ja Henni laukun itselleen niistä sataman kojuista. Kovasti siellä yritetään kaupata kaikenlaista, aivan kuin etelässä basaareissa, ei tehnyt mieli mitään katsellakaan, kun heti tuntui että pitäisi jotain ostaa, mutten tosiaan koskaan reissuilla tee ostoksia. Jos jotain tarvii (on varaa ostella muuta kuin välttämättömät) niin sitä saa täältä kotimaastakin (eikä Tallinassa mitään sen edullisempaa ole kuin täälläkään, tai en tiedä kun en katsellut:)

Eilinen hammaslääkäri oli kamala.. Joulun aikoihin alaposkihampaasta halkesi syödessä pala, kävin sen korjauttamassa päivystyksessä kerran; irtosi, menin toiste; pysyi tähän asti. Eilen olisi ollut tarkoitus laittaa pysyvä paikka, mutta hammas meinattiin poistaa. En antanut. Väiteltiin kymmenen minuuttia -ainakin- hammaslääkärin kanssa ja paikkasi lopulta hampaan vaikka sanoi, ettei se tule kestämään. Nyt on sitten toinen hoitopaikka, ja pelkään koko ajan että se irtoaa. Sitten kun irtoaa, tietää se hampaan poistoa :( En ole -ihme kyllä- hammaslääkäripelkoinen, mutta pelkään hampaatonta suuta. Hammaslääkäri tietysti suositteli titaanihammasta (sellainen ruuvi leukaluuhun mhin tulee "tekohammas" päälle) mutta hintaa on pari tonnia.. :O Joopa joo.

Mutta se siitä.

Huomenna perjantaina alkaa Joonaksen loma, kaksi viikkoa, ja heinäkuun lopussa toiset kaksi viikkoa. Lauantaina tai sunnutaina olisi tarkoitus lähteä mökkeilemään, mutta säät näyttää aika surullisilta, nippa nappa yli kymmenen asteen päivällä. En silti haluaisi olla menemättä mökille, mutta lämmintä vaatetta saa pakata mukaan, toppatakkikaan ei varmasti siinä ihan rannassa ole liikaa. Vuosi sitten mökkeillessä meillä oli ihan yhtä huono onni.

Ps. Emil sai tänään kuulla että sai paikan Vuosaaren lukioon, kakkostoive siis. Laski koulujen sisäänotto-keskiarvorajat, pisteistä puuttui 0,07 että olisi pässyt ykköstoivekouluuun. 8,6 keskiarvolla on hassu mennä 7 keskiarvon lukioon. Jos peruutuspaikoja tulee, voi paikka Herttoniemeen olla vielä mahdollinen. Mutta hyvä tuokin ja näinkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti