maanantai 2. kesäkuuta 2014

pilkkuja ja pisaroita

 sadepäivänä


Tänään huonosti alkaneen päivän kuvitusta.

Aamulla oli raskas olo, eikä olisi tehnyt mieli herätä päivään ollenkaan. Sadepäivä, mutta mulla ei vallitseva säätila vaikuta juurikaan mielialaan. Kesällä niin lämmin, aurinkoinen ja helteinenkin keli kelpaa, mutta sateiset päivät ovat ihan kivoja nekin. Syksyä olen aina pitänyt itselleni mieluisampana vuodenaikana. Aamupäivällä, ja siitä iltapäivään saakka, elo meni aika sumuisessa olossa, hetkittäin olon valtaa ihan täydellinen pysähtyneisyydentunne, turha ja jotenkin oudon tyhjä. J tuli käymään töistä keskellä päivää kotona kun olin niin toistaitoinen, toi ruokaa ja heräiltiin siinä aamukahveille. Vuorokausirytmi on ikäväkseen mennyt jo ihan sekaisin. Poika nukkuu puolille päivin ja vastaavasti valvoo aamuyölle. Itse seuraan perässä, paitsi että saan unta siinä yhden kahden aikaan yöllä, herään seitsemän aikoihin kun J tekee lähtöä töihin. Enkä osaa nukkua päivällä.

Olen riippuvainen rutiinesita, tai se että voin paremmin, tarvitsee hyvin tarkan vuorokausirytmin, siinä(kin) yksi syy miksi aloin käymään päivätoiminnassa -minkä tosin lopetin, kun en jaksanut siellä käydä-, tarvitsen ne rytmit ja arkena ne oli helppo pitää, nyt loma-ajan alettua asiat ovat heti keikahtaneet päälaelleen. Kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa eläessä juuri ne samalla tavalla toistuvat vuorokausirytmit ja samalla tavalla toistuvat asiat ovat tärkeitä, mutten nyt ole osannut niistä pitää kiiinni, kun ei ole pakko. Kesä ei yleensä olekaan minulle parasta aikaa. Yleensä saan jossain vaiheessa päivää kiinni jostain, tänään se oli taas kamera :)

Otin jostain kästtämättömästä syystä kuvia itsestäni rätti päässä.. Olen yrittänyt pitkittää hiusten pesuväliä, olen tähän saakka pessyt ne joka päivä, eikä hiusten kunto siitä tykkää. Hiusten lyhentäminen siirsi hiusten likaantumista päivällä ja yritän siirtää sitä erilaisin keinoin edelleen. Hiukset kuivuvat, ohenevat ja kähäröityvät ikävästi, liekkö ikä jo tulossa vastaan siinäkin suhteessa. Uutisissa oli tänään illalla asiaa selfieistä, itse otetuista omakuvista, miten ne ärsyttävät monia ja kerrottiin, että luonnolliset meikittömät kuvat olisi tulossa suosioon. En yleensä seuraa sitä mikä on suosiossa, vaan sitä mitä milloinkin satun ajattelemaan, tai jaksan tai välitän tehdä, ja niin laitoin pari aamulla ottamaani meikitöntä (ja likatukkaista ja oikeastaan yöpaita päällä) naamakuvaa. Kirkkautta olen vähän lisännyt kuviin, muuten en osaa kuvia, silleen oikeasti ja hienosti, käsitellä. Ihan finneineni ja silmäpusseineni siinä. Olen muutenkin vähentänyt kaiken mönjän tunkemista naamaani, pesen, en rasvaa, enkä juurikaan meikkaa. Luulen ja uskon niin, että mitä enemmän tavaraa, kosmetiikkaa, naamaan lätkii, sitä enemmän sitä tarvitsee. Näin totean. Luomulinjoilla mennään, hiusten värjäämisenkin olen lopettanut :)

Kävin tekemässä aika pitkän lenkin sademetsässä, tosi vehreää oli (myöhemmin niitä luontokuvia, otin tänään vajan sata kuvaa, säästelen nyt kuvia kun joudun loppuviikon olemaan ilman kameraa..), välillä ripsutteli vähän vettä, mutta ei haitannut. Hyvä vaan, sain aika rauhassa ja keskenäni mennä ja vaellella metsässä ja kallioilla. Hyttysiä oli ensimmäistä kertaa tänä kesänä kimpussa jokunen ja nyt on korvia kutittanut.. Mutta ulkoillu minä oli ihan uusi ihminen. Kävin tullessa ostamassa mansikoita ja neilikoita pöytään. Kamalan kalliita kotimaiset mansikat vielä ovat, mutten voinut vastustaa kiusausta :)

Muuta en ole sitten tänään tehnytkään, ulkoillut ja syönyt, muun ajan istunut sohvalla ja ollut koneella, telkkari on samalla auki, ruutuajan maksimointia. Oikeasti olisi kiva lukea, mutten vaan osaa keskittyä siihen päivällä, mikä on harmi! Luen nyt Aravind Adigan Valkoinen tiikeri- kirjaa, tragikoominen veijaritarina kahdesta Intiasta: Pimeyden ja Valon Intiasta.

Rakkauden aikakirjan sain luettua, hiirenkorvilla on iso määrä sivuja, paljon haluan kirjoittaa sielä ajatuksia ylös. Sekä haluan lainata kirjastosta Rumin runoja. Näiden vaikuttamana kiinnostuin suufilaisuudesta, (kuuluu islamin uskoon, mutten ole uskonto-orientotunut, joten en siitä sano sen enempää) asketismi, mystiikka ja filosofia ovat kaikki mielestäni kiinnostavia aiheita.

Mutta nyt iltateelle, J lähtee huomenna Skotlantiin työmatkalle nejäksi päiväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti