maanantai 24. maaliskuuta 2014

Mörkö-maanantai

Viikonlopun kuvia vielä nyt maanantai-aamuna. Tässä taas tavalliseen aamutapaan aamuhönön hiukan hellitettyä olisi olevinaan taas montaa tekemistä tarjolla, eikä ajatusta, mihin nyt ryhtyisin. Eläkeläisen kiirettä tässä. Ehtisi, muttei ehdi tai malta. Halusin tulla laittamaan vielä muutaman kuvan viikonlopulta, kun kerran aloitin, vaikkei tässä kyllä mitään varsinaista asiaa olekaan :)

Perjantaina E yllätti iloisesti ja toi kotiin muutaman pullapitkon, jotka oli koulussa köksän tunnilla leiponut. Muutaman viipaleen söin, vaikken yleensä pullaa syö, mutta jos lapsi leipoo, ei tulisi mieleenkään olla leivonnaisia maistamatta. Itse en leivo oikeastaan koskaan, perheen miehet ovat siitä vähän innostuneempia kuin minä. Myös perheen teini <3

Illalla katsottiin vuokrattu leffa Blue Jasmine, oli ihan hyvä, yllättävänkin. Oma keskittyminen oli vähän huonoa, olin pahalla tuulella ja suu suolsi kaikenlaista tekstiä. Pahantuulenkohtaukset, jotka yleensä tulevat ihan puun takaa, ovat aika ikäviä. Vaikka pahantuulisuus menisi ohikin, jää se kuitenkin ilmaan leijumaan ja tunnemaa särkemään. Vaikka päivä olisi ihan hyvä, ei purskaduksia voi aina ennakoida, eivätkä ne todellakaan liity millään tavalla siihen hetkeen, vaan jostain tulee jotain. Kuten pikkuriikkisestä murusesta lattiassa voi tulla assosiaatio johonkin huomatavasti suurempaan. En murusista vaahtoa, mutta niistä kyllä, mihin ajatukseni niistä voivat lentää. Olen iloinen, levoton, riehakas, onnellinen, rakastunut, vihainen, inhoava, ärtynyt ja taas takaisin. J voi näyttää silmissäni ja tuntua tunteissani sen koko skaalan tunteiden janalla. Normaalia yleensä, mutten muutaman tunnin sisällä kuitenkaan. Saman päivän aikana kaikki tämä. Tai muutaman tunnin. Ilman että kukaan olisi tehnyt mitään, tai mitään tavallisuudesta poikkeavaa tapahtunut. Että mä tykkään mun myrskyisestä ja epävakaasta mielestä. Kevät  ei kaikesta huolimattta ole minun aikaa.

Lauantaina ulkoilun ja ruoanlaiton lisäksi päivään kuului laiskottelua, päiväunia, illalla poikettiin vielä salilla, ajeltiin ja kotiin tullessa oli lämmitetty sauna odottamassa, ajastimella laitettiin tulemaan ja oli lämpimänä odottamassa. Kätevää ja mukavaa. Yöllä oli ohjelmassa lukemista liian myöhään ja naapureiden ravaamsien kuuntelemista siinä puoli kahden aikaan.

Sunnuntai oli ihan kokonaan löhöpäivä. Olinhan lauantaina niin aktiivinen, joka päivä ei jaksa. Voimien rajallisuus jaksaa aina yllättää. Illalla katsottiin telkkarista Hyvä poika elokuva, hyvä sekin. Ja sen jälkeen samanlaista yötunnelmaa kuin tässä muutamana yönä aikaisemmininkin. Mä tulen kohta hulluksi..

Tänään ohjelmassa käynti hoitajalla. Inhoan niitä. En jaksaisi aina jauhaa samoja asioita, varsinkin kun jo puhuessani jotain ajatelen mielessä että mitä paskaa suustani päästän, huhuhu. Miten tyhmä olen.. Ehkä tuosta pitäisi puhua. Tuoda häiritsevät möröt kaapista.

Sellaisia taas :)

Norminaamaa ja takkuista tukkaa ulkoilun jälkeen
Tonnikala-, avocado-, oliivi-, fefajuusto-, rucola-salaattia
Vähän tuontapaisella menty (-neljä kiloa)
Kevään ekat narsissit kotiutettu
Tässä kuussa luettuja, mukana "miesten kirjoja"
Söpö

2 kommenttia:

  1. Mieltä ihastuttavia kuvia :) Kuka teillä kokkaa noin ihanan herkkullisen näköisiä gourmet-ruokia? Mun salaatit on aina samoja ja harvoin sitäkin tulee tehtyä. Pitäisi vähän laajentaa skaalaa. Edistystä on kuitenkin se, että olen aamuisin ruvennut syömään omenankanelinmakmuista pikapuuroa :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun tykkäsit! Kamera on taas päässyt ahkeraan käyttöön, kun oli hetken kaapissa lepäilemässä. Valokuvausinto menee mulla aika lailla sykleissä, välillä tuntuu ja näyttää kaikki harmaalta, välillä taas huomaa arjessa niitä ihan tavallisiakin juttuja mitä haluaa tallentaa. Ja kukapa nyt aina ihan samanlainen olisi ;)

    Ei meidän yleensä tule laitettua noin hyviä salaatteja, yleensä se on sitä perussalaattia vaan, mutta tuohon tonnikala-avocado-feta- ja oliivisalattiin sain idean kirjeystävältäni, jolta sain samanan päivänä kirjeen. Olin lähdössä kauppaaan ja päätin kokeilla tällaista (hiukan mukaillen) ohjetta. Kyllä kannatti, olin todella hyvää. Avocadoa tai rucolaa en ole ennen osannut käyttääkään. Kiva välillä kokeilla jotain uutta, varsinkin silloin kun onnistuu :)

    Puuro on hyvä aamupala, itsekin syön aina aamupuuron ja laitan usein kanelia mausteeksi. Joskus banaania, mehukeittoa, marjoja, puuroa voi hyvin tuunailla eri mausteilla/lisukkeilla.

    VastaaPoista